Herkes kompartımanlarda yerini aldıysa, hareket ediyoruz.
Siz onu büyük bir ihtimalle, “Bir Hayalin Peşinde” olarak biliyorsunuz. Seyahat bloggerı Deniz Pehlivan, Ankara’dan çıkıp sırasıyla Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’ta sona eren Doğu Ekspresi yolculuğundan notlarını Facebook sayfasından detaylarıyla paylaştı.
Henüz bu masal gibi yolculuğa çıkmadıysanız, bırakın Deniz, sizi sırt çantanızı kapıp ilk Doğu Ekspresi’ne atlamak için ikna etsin. Sözü ona bırakıyoruz.

Doğu Ekspresi yolculuğum Ankara’dan başlıyor. Tam 24 saat yollarda olacağım.

Odam yataklı kompartımanda. Tek kişi fiyatı 96 TL. Gayet temiz. İçeride kocaman 2 tane yatak, buz dolabı, lavabo bile var.

Doğu Ekspresi gezisinde gördüğüm manzaralar hep böyleydi. Efsane köyler, her daim güneş ve bitmek bilmeyen bembeyaz bir coğrafya.

Doğu Ekspresi’nde restoran da var. Çay 2 TL, yemekler 15 TL civarında. Ama biz ne olur ne olmaz diyerekten, yanımıza abur cubur da almıştık. Size de öneririm.

Aç kaldık diyelim. Erzurum’da cağ kebabı imdadınıza yetişiyor ama ben çok beğenmedim. Çünkü soğuk geldi. O yüzden büyük beklentileriniz olmasın. Çünkü o yediğiniz asıl cağ kebabı olmayacak.

Artık yavaş yavaş akşam oluyor. Yollar karanlıklaşıyor. Ama macera bitmiyor. Onlarca tünelden, binlerce manzaradan geçiyorsunuz.

Sıradan bir Doğu Ekspresi manzarası. Çok güzel değil mi? YouTube’daki Bir Hayalin Peşinde kanalıma bir göz atın ara ara. Hatta abone olun. Çok güzel videolar hazırlıyorum sizin için.

Kars’ta 1 kez kötü yemek yemedim. Hanımeli restoran mutlaka ilk duraklarınızdan olsun. Sonra Kars Kaz Evi ve Düşler Sokağı restoran da çok güzeldir.

Hanımeli Restoran’da canlı müzik süprizleri de oluyor. Mekanın işletmecisi abimiz bizzat kendi çalıp kendi söylüyor.

Kars’a gelinir de, kaz ve peynir almadan olur mu ? Adresiniz Karsak Peynir Cenneti olsun. Selamımı söyleyin. Size indirim yapacak.

Kars merkez adeta bir tarihi açık hava müzesi gibi. Her yerde kiliseler, camiler var.

Kars kalesinden bir Kars manzarası. Gördüğünüz, soğuk. Şaka şaka. Şehirdeki kalorifer ve sobanın izi bunlar.

Eski dönemlerden kalma onlarca yapı var merkezde. Burası eski Borsa Binası mesela.

Peki ya burası ? Katerina Sarayı. Şimdilerde ise otel.

Sonunda Çıldır Gölü. Biz gittiğimizde henüz 10 santimi donmuştu. Ama ocak ayı gibi, artık tırlar bile gölün üzerinde gidebiliyor. Özellikle atlar ile gezmenizi öneririm.

Çıldır Gölü’nün etrafını araba ile gezebiliyorsunuz. Her yer bu kadar güzel.

Ardahan’da bulunan Şeytan Kalesi’ne gidelim, dedik ama kardan dolayı anca bu kadar yaklaştık. Burası da çok güzeldi.

Kars’ı bir de gece gezin derim. Burası Türkiye mi diye insana sorgulatıyor. Konakalama için Hotel Kafkasya’da kalabilirsiniz. Gecelik 140 TL 2 kişi.

Ani Harabeleri, bence hala hak ettiği değeri bulmuyor. Böylesine tarihi bir yer, çok ama çok daha fazla ilgili hakediyor. Arkamda gördüğünüz tepeler ise Ermenistan. Arada sadece bir nehir var.

Peki ya burası ? Neredeyse kimsenin gitmediği, yolun bile zorla bulunduğu Horomos Manastırı. Zamanınız olursa mutlaka gidin derim.